Cijena
{{business_unit.name}} Neraspoloživo | {{business_unit.name}} Količine ograničene | {{business_unit.name}} Raspoloživo | {{business_unit.name}} Dobavljivo u roku 3-5 radnih dana |
Zbog svog jedinstvenog okusa i arome, ali i nižeg glikemijskog indeksa (GI 35) odlična je alternativa šećeru dobivenom iz šećerne trske i šećerne repe.
Kokosov šećer dobiva se iz biljnog soka kokosovih cvjetnih pupova. Kokosov cvjetni pupoljak se ručno zareže, a sok koji kaplje iz njega skuplja se u posudu. Nakon toga sok se tradicionalno obrađuje zagrijavanjem dok sva tekućina ne ispari.
Konačan proizvod nakon procesa granulacije je kokosov šećer koji je svijetlo smeđe boje, okusa karamele. Tradicionalno se koristi za kuhanje i zaslađivanje u Indoneziji, a posebno na otoku Java. Pogodan je za izradu krema i kolača te kao dodatak kavi, čaju, voćnim sokovima, i drugim napicima. Možete ga dodati i u pahuljice.
Prosječna hranjiva vrijednost |
na 100 g |
Energetska vrijednost |
387 kJ/1645 kcal |
Masti |
0,34 g |
od kojih zasićene masne kiseline |
0 g |
Ugljikohidrati od kojih šećeri |
94,66 g |
Bjelančevine |
0,34 g |
Sol |
0,3 g |
Sastojci: 100% čisti bio šećer kokosove palme
Napomena: Nijansa kokosovog šećera može varirati od serije do serije, od svijetlo smeđe do smeđe boje
Način čuvanja: Na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.
Zemlja podrijetla: Indonezija
200 g
Komentari
(0)